09 Jul

8 етерични масла против бръчки. Анти-ейдж ефект за по-млада кожа

Етеричните масла имат антиоксидантно действие, което спомага за забавяне процесите на стареене и появата на нови бръчки. 

Стареенето на кожата е деликатна тема, а специализираните продукти против бръчки за лице в наши дни са твърде много. Ако предпочитате да се придържате към по-природни средства обаче можем да ви помогнем. Етеричните масла са безопасен вариант спрямо козметичните продукти, особено при хора с по-чувствителна кожа. Етеричните масла имат антиоксидантно действие, което спомага за забавяне процесите на стареене и появата на нови бръчки. В настоящата статия ще ви разкажем за 8 етерични масла, които си струва да включите във вашата ежедневна грижа за лице.

  1. Етерично масло от лимон

Етеричното масло от лимон е богати на антиоксиданти, които предпазват кожата от оксидативен стрес, като за целта неутрализират свободните радикали. Маслото от лимон съдържа аскорбинова киселина, алфа-токоферол (който предпазва от стареене) и глутатион, които подсилват защитата на епителните клетки. Локалното приложение на маслото от лимон укрепва еластичността на кожата.

  1. Етерично масло от розмарин

Маслото от розмарин има силно антибактериално действие, което помага за регенерирането на кожните клетки при екзема, дерматит и розацея. То също съдейства за намаляване на оксидативния стрес, който е отговорен фактор за стареенето. Екстрактът от розмарин предпазва от зачервяване и възпаление на кожата.

  1. Био масло от шипка

Био маслото от шипка има противовъзпалително действие. То съдържа линолова киселина, каротеноиди и токоферол (витамин Е с доказан анти-ейдж ефект). Маслото от шипка съдържа още големи количества фенолна киселина, която предпазва от възпаление и оксидативен стрес.

  1. Етерично масло от тамян

Натуралното масло от тамян подобрява естествения защитен механизъм на кожата, който държи далеч вредни бактерии. Кожата се тонизира и възвръща своята еластичност. Маслото от тамян има противовъзпалително действие, като насърчава растежа на нови клетки и предотвратява появата на възпаления. Тамянът помага за избледняване на белези, както и за изглаждане на бръчки и стрии.

  1. Етерично масло от иланг-иланг

Маслото от иланг-иланг има антиоксидантно действие. То предпазва кожата на лицето от свободните радикали и стимулира появата на нови здрави клетки. По този начин маслото от иланг-иланг съдейства за подмладяването на кожата.

  1. Етерично масло от салвия

Маслото от салвия има антидепресантно действие. Също така, действа като ефективен антиоксидант и намалява вредните стареещи ефекти върху кожата. Предпазва от свободните радикали, които могат да увредят ДНК-то в клетките и да ускорят процесите на стареене. Натуралното масло от салвия поддържа кожата на лицето млада.

  1. Етерично масло от сандалово дърво

Маслото от сандалово дърво е известно със своите антиоксидантни свойства и противовъзпалително действие. То също предпазва от свободните радикали, като поддържа кожата на лицето здрава и свежа. Също така, маслото от сандалово дърво помага ефективно при лечението на брадавици, екзема, акне и псориазис.

  1. Етерично масло от морков

Органичното масло от морков има слънцезащитно действие. Поради тази причина то намира широко приложение в козметичните продукти за слънцезащита. Маслото от морков също така има анти-ейдж ефект, който предотвратява разрушаването на здрави кожни клетки.

Изберете предпочитаното от вас етерично масло и се насладете на неговите ефекти!

Етеричните масла могат да помогнат за разрешаването на редица кожни проблеми. Те представляват надеждно средство за забавяне стареенето на кожата на лицето и за предотвратяване появата на бръчки. За целта трябва да прилагате избраното от вас масло в продължение на няколко седмици. По този начин ще може да се радвате на дълготраен видим ефект.  

Етикети:

Остави коментар

Име
Адрес на е-поща
Коментар
Капча